Voor wie is Fyranet?

Patiënten met reumatoide artritis of een aan reuma aanverwante ziekte komen in aanmerking voor speciaal daarop aangepaste fysiotherapeutische begeleiding en groepstrainingen.

Bij de behandeling van reumatoide artritis ligt de nadruk steeds meer op verantwoord blijven bewegen, zelfs wanneer de ziekte actief is. Hierbij kan een Fyranet fysiotherapeut u helpen.

Groepstherapie

De inzichten op het gebied van rust en belasten zijn sterk veranderd. Uit langdurig onderzoek blijkt dat de patiënt baat heeft bij gedoseerd belasten. Dit alles uiteraard binnen de grenzen en de mogelijkheden van de individuele persoon.

Samen met reumatologen, reuma-patiëntenvereniging, zorgverzekeringen en fysiotherapeuten is een oefenprogramma in groepsverband ontwikkeld, waarin al deze nieuwe inzichten aan bod komen. Hierbij wordt rekening gehouden met de persoonlijke wensen en mogelijk-heden van de patiënt. Het voordeel van zo’n wekelijkse groepsles is ook het lotgenotencontact, de vakinhoudelijke kennis van uw begeleider (een Fyranet fysiotherapeut ) en de korte lijnen naar de verwijzer in geval van complicaties of klachtentoename.